Радан Кънев: Насъскват ни едни срещу други, къде са икономическите мерки?

Радан Кънев: Насъскват ни едни срещу други, къде са икономическите мерки? - картинка 1

Според евродепутата, като обявява здравни мерки без план за подкрепа на икономиката, правителството противопоставя едни групи в обществото на други

Евродепутатът Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) разкритикува обявяването на новите здравни мерки за борба с коронавируса без към тях да са приложени планове за подкрепа на икономиката и механизми за компенсации.

Според него това се прави единствено, за да се противопоставят едни групи в обществото на други.

 

Ето какво написа Кънев в профила си във фейсбук:

Добре е да съхраним разум и спокойствие.

Спорът за здравните мерки е вреден без правителството да е представило икономическите и социални мерки за компенсация. Здравните мерки са нужни, спешни, закъснели. Но те не могат да бъдат наложени и дори обсъждани без икономическите.

Това е политически и психологически капан. Властта, вместо да предложи всеобхватна и съгласувана политика за борба с кризата, насъсква гражданите и общностите едни срещу други. Следващата стъпка е Борисов да изиграе “доброто ченге” и да обезсмисли предложенията на МЗ и щаба...

Здравни мерки без нов бюджет и икономически пакет компенсации не са сериозна основа за разговор и обществено съгласие. А налагането им, на фона на разточителен, предизборно-“социален” бюджет, е чисто престъпление, също както и бездействието на фона на рекорден брой жертви, особено сред медиците.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове