Радан Кънев: Опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?

Радан Кънев: Опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята? - картинка 1

Лидерът на ДСБ разкритикува похвалите към гражданските отряди

 

Един друг поглед към "свинските опашчици":На първо място, освен незаконни, подобни "доброволни отряди на трудещите се (...

Posted by Radan Kanev on Monday, April 11, 2016

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкритикува похвалите към гражданските отряди за залавяне на бежанци по границата.

"Подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница. Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители", написа Кънев в Фейсбук.

Според него беззаконието у нас води до риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат", смята още той.

По думите му гражданските отряди са неефективни и освен това не са имунизирани към подкуп.

"И накрая. Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет: опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?", написа още той.

Ето какво написа лидерът на ДСБ в социалната мрежа:

"Един друг поглед към "свинските опашчици":

На първо място, освен незаконни, подобни "доброволни отряди на трудещите се (ДОТ)" са безобразно неефективни. Те нямат никаква подготовка да пазят държавна граница.

На второ място, те далеч не са имунизирани към подкуп. Хора с криминални досиета, извън всякакъв контрол, са потенциално крайно опасна каналджийска мрежа (нали помним какво роди ембаргото по сръбската граница?).

Трето и най-важно: подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница. Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. И охраната на границата ни е страшно важна и за нас, и за цяла Европа. Именно беззаконието в България поражда риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат.

И накрая. Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет:
опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?"

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове