Радан Кънев: Спокойно, ще кажа всичко на PR-окуратурата, даже и онова, което PR-емиерът не иска да чуе

Радан Кънев: Спокойно, ще кажа всичко на PR-окуратурата, даже и онова, което PR-емиерът не иска да чуе - картинка 1

Да не очакват да се вързвам на медийното им планиране. За мен правосъдието е най-сериозната властова дейност, а не PR-авосъдие.

Снимка: utroruse.com
Радан Кънев: Спокойно, ще кажа всичко на PR-окуратурата, даже и онова, което PR-емиерът не иска да чуе - картинка 2

В часът за разпит Радан Кънев публикува снимки от среща със симпатизанти във Велико Търново. 

Снимка: @Radan Kanev/Facebook

Спецпрокуратурата глобява председателя на ДСБ с 300 лв за неявяване на разпит

 

"Гледам трепет по ведомствените медии. Не се тревожете, ще споделя с PR-окуратурата всичко, което знам по скандала с ДАИ. Ако искат, и за АПИ ще поговорим. Но не искат. Там PR-емиерът не дава.
Но да не очакват да се вързвам на медийното им планиране.

За мен правосъдието е най-сериозната властова дейност, а не PR-авосъдие.

А през вчерашния ден изпълнявах конституционното си задължение - срещнах се с хора от селата Комунари, Партизани и Медовец, градовете Дългопол, Девня и Провадия, областния център Варна. То така се научава ценната информация - в разговор с хората, а не през прокурорските медии.

Ако цената да се срещам с граждани (в деня, определен за такива срещи от правилника на НС) е 300 лева, ще я платя."

@Radan Kanev/Facebook

В часът за разпит Радан Кънев публикува снимки от среща със симпатизанти във Велико Търново. 

Снимка: @Radan Kanev/Facebook

Така отговори председателят на ДСБ на съобщението на шефа на спецпрокуратурата Андрей Андреев, че Радан Кънев ще бъде глобен с 300 лв. или ще бъде заведен под стража на разпит, защото не се е явил вчера, въпреки че е редовно призован.

Кънев беше призован да се яви в сградата на бул. „Г. М. Димитров“ 42. за 14 ч., за да съобщи какво знае за корупцията в ДАИ.

До 17 ч. той не е изпратил извинителна бележка за отсъствието си, нито се е обаждал на следовател да обясни какво е възпрепятствало разпита му, казва прокурор Андреев.

Призовката му е пратена, след като на пресконференция на ДСБ Кънев даде да се разбере, че има информация за злоупотреби в „Автомобилна администрация“. Според него там има

две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС.

В Благоевград, Хасково и Видин били издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две политически сили.

Корупционният скандал в агенция "Автомобилна администрация" гръмна в началото на април, когато спецченгета арестуваха шефа й Цветелин Цветанов и още 17 души, които прибирали „такса спокойствие“ от превозвачески фирми, както и рушвети за издаване на фалшиви шофьорски книжки. Специализираният апелативен съд прати за постоянно зад решетките Цветанов заедно с началника на ДАИ - Габрово Венцислав Генев и шефа на общинския съвет в град Роман Тихомир Вълчев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове