Радев свиква НС скоро, очаква устойчиво мнозинство

Радев свиква НС скоро, очаква устойчиво мнозинство - картинка 1

“Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което ще излъчи правителство"

Президентът Румен Радев обяви, че ще свика Народното събрание в най-близко време, веднага след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви имената на новите депутати.

“Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което ще излъчи правителство", заяви Радев, който присъства на клетвата на новите конституционни съдии.

Той поздрави хората, които са гласували вчера, както и "Продължаваме Промяната" за категоричния успех.

"Това е шанс, това носи надежда, виждате, че битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила”, каза още Радев.

“Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им цел, те не го крият и никога не са жалили ресурси особено, няма да ги пожалят и сега, тази седмица. Затова призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една достойна, модерна България, излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима", допълни Радев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове