Радиацията от телефоните води до рак

Радиацията от телефоните води до рак - картинка 1

Огромно проучване в САЩ доказа влиянието на мобилните устройства

Изследването е продължило две години и половина и е струвало на американската хазна 25 млн. долара.

Излъчваната от клетъчните телефони радиация може да причини рак. Това показват предварителните разкрития от мащабното проучване.

Изследването  показва, че мъжките плъхове, изложени на такъв вид радиация, са много по-склонни да развият рак на мозъка или рядко срещан сърдечен тумор. 

Учените, участвали в проучването, уточниха, че радиацията, на която са изложени хората, използващи телефон, всекидневно, не е по-висока като количество от тази, използвана за целите на експеримента. Те отбелязаха още, че колкото повече се е увеличавал интензитът на радиацията при опитите, толкова повече са зачестявали случаите на рак при плъховете.

Половин милион души умряха от рак заради финансовата криза от 2008 година насам.

Увеличаването на безработицата и бюджетните съкращения в здравния сектор, които се наложиха в резултат на финансовата криза от 2008 г., са предизвикали свръхсмъртност от рак с над половин милион души в света. Това показва проучване, цитирано от Франс прес.

„Неотдавнашната икономическа криза се свързва със смъртта от рак на допълнителни 260 000 души в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) от 2008 до 2010 г., 160 000 от тях в Европейския съюз“, се посочва в проучването, публикувано в списание „Лансет“.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове