Равносметката след дъжда в София: Молове, метростанции и подлези протекоха, пострадаха знакови сгради

Равносметката след дъжда в София: Молове, метростанции и подлези протекоха, пострадаха знакови сгради - картинка 1

Няма информация за проблеми с градския транспорт в момента

Над 1500 сигнала са получени на тел. 112 след поройния дъжд в София снощи. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде БНР.

Най-силно бяха засегнати подлезите на метростанциите "Витоша" и "Сердика", както и тези при Централна гара и Министерството на спорта.

 

Театър 199 също е засегнат от дъжда, поражения има и по сградите на заведения и ресторанти в различни части на София. Сред пострадалите сгради са и тази на Центъра за спешна медицинска помощ, болница "Софиямед".

"За около един час паднаха около 50 литра на кв. метър дъжд в града, получени са над 1500 сигнала на тел. 112, над 900 от тях са за наводнени сгради. Останалите са за завирени участъци, наводнени подлези и метростанции. Движението на градския транспорт в възстановено навсякъде, с изключение на автобусите на "Вардар" и "Стамболийски". Екипите на столичната пожарна продължават работата по отстраняване на щетите. 7 екипа на аварийно-спасителното звено, както и екипите на всички служби на Столичната община и инспектората и "Софийска вода". В 2 района, за около час, беше спрян токът - "Красно село" и "Младост". Нивата на общинските язовири се следят непрекъснато, изпускат се контролирано", заяви Фандъкова.

Пред Нова телевизия директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева обяви, че няма информация за някакви проблеми с градския транспорт в момента, но пренасочи към Центъра за градска мобилност.

Винаги е възможно някъде да е имало запушена шахта, говорим за огромна територия, но според мен и колегите проблемът не дойде от това, а заради голямото количество дъжд, каза още Георгиева, която добави, че "като че ли имаше проблем с хоризонталната канализация". Тя заяви, че все още се чистел Северният тунел при Лъвов мост, както и че имало леко свлачище при надлез "Надежда".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове