Разказът на един пакистански заложник на ИДИЛ

Разказът на един пакистански заложник на ИДИЛ - картинка 1

4 години мъчения и адски мъки

Какво е да живееш 4 година като заложник на джихадистите от „Ислямска държава“? в първото си интервю след преживения ад, синът на убития пакистански политик праз 2011 година, проговаря за изтезанията.

Пред интервю за CNN Шабас Тасер разказва, че е отвлечен през 2011 година, точно след смъртта на баща му, който бил пакистански политик. Той бил убит заради своя реч, в която оплюва радикалния ислям.

В плен на ислямското движение на Узбекистан, Тасер заявява, че групата е била известна в екстремистки кръгове с това, че бойците са "безмилостни и жестоки“.

По време на престоя си при екстремистите, той бил измъчван по всякакъв начин. „Те си правят експерименти с хората в стил „ клип, достоен да бъде изпратен на семейството и на правителството на съответната държава“, за да бъде поискан откуп.

„Те ми счупиха ноктите на всичките пръсти“, разказва Шабас. „И това бе само началото. Първите дни ми удряха по 100 камшика, но след това те се увеличиха на 200. Дори ми издълбаха рана на гърба и я поръсиха със сол.“

Но след всичките тези мъчения за Шабас идва дългоочакваният миг, в който на него му се отдава възможност да избяга веднъж завинаги от този ад.

Денят е 29-ми февруари 2016 година – тогава той предприема дълъг преход до Пакистан, а на 8-ми март достига родния си град и първото нещо, което прави, е да се обади на майка си и да й каже, че е жив.

Дълга коса и рошава брада, Шабас бил неузнаваем, та дори и заподозрян, че е афганистанските талибан. След като бил идентифициран като заложник на ИДИЛ, Шабас се прибрал вкъщи, опитвайки да забрави кошмарните години, прекарани при екстремистите.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове