Разсекретиха доклада за КТБ

Разсекретиха доклада за КТБ - картинка 1
Снимка: razkritia.com

Това стана с приемането на последните промени в Закона за банковата несъстоятелност

Народното събрание разсекрети договора и доклада на одиторската фирма „Аликс Партнърс" за фалита на КТБ.

Това стана с приемането на последните промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложени от народните представители от ДПС Петър Чобанов, Йордан Цонев и Делян Пеевски.

След промените в Закона временните синдици трябва да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на парламента.

По време на дебатите депутатът от Реформаторския блок Мартин Димиров поиска пълна прозрачност на доклада, разследването и парите, които са платени на външните одитори:

„Питам ви, колеги, как оценявате качеството на един доклад, бил той от международно изследване, или друг доклад, без да знаете предмета на договор. Ако някой дойде при вас и ви донесе един договор, как ще оцените дали е свършено това, което е възложено, ако не знаете какво е възложено.

Това ми звучи несериозно. Няколко пъти питам финансовия министър защо международното разследване не се занимава със събирането на парите? Хубаво са написали такъв аналитичен доклад, но защо не се занимават с реалното събиране на парите и връщането им по несъстоятелност? Ако имаме предмета на договор, ще знаем какво е пускано от дадена компания - дали само да бъде написан аналитичен доклад или има идея да се поиска от тази компания да събира пари, което е най-важното", обясни Мартин Димитров.

/29

Коментари 3

 • #3
  334433 -

  Добро решение! Важно е сега да продължи разследването и да върнат всичките заграбени пари.

 • #2
  Велин -

  Дано този ход да доведе до присъди и на хората, които са помагали на Василев да източи КТБ.

 • #1
  Alisia -

  Единствено важно е разследване на парите и съответните лица!

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове