Разсекретиха щатските архиви за НЛО - Синя книга

Разсекретиха щатските архиви за НЛО - Синя книга - картинка 1

Повече от 12 хиляди наблюдения на извънземни достъпни в мрежата

Микрофилми на наблюдения на НЛО запазени в Националния архив във Вашингтон - вече са достъпни за гледане онлайн безплатно.

Историите за извънземни винаги са интригуващи. Но ще ви трябва доста свободно време за да изгледате 12,618 филма с извънземни наблюдения, които вече са достъпни за гледане онлайн безплатно.ако обаче имате слабо сърце и не искате кошмари по-добре не го правете вечер.

През 1952 г. стартира проект "Синя книга", едина поредицата от системни проучвания на Военновъздушните сили на САЩ за НЛО. Проектът включва дълга поредица от наблюдения на обекти до закриването му през 1970 г. В него са включени 12,618 случая които са засекретени в Националния архив във Вашингтон.

Сега, десетилетия след края на проекта, микрофилмите са достъпни за безплатно гледане онлайн, и дава възможност на всеки да изгледа доказателствата.

Екип на проект "Синя книга" 1952 - 1970 г.

"Сега има много работа за изследователи аматьори, които могат да се опитат да намерят обяснения на различните доклади - някои от които не са били обект на по-задълбочени изследвания", каза Найджъл Уотсън, автор на наръчник за "Изследвания на НЛО". Наблюдението на Уотсън Кенет Арнолд доведе до популяризирането на терминът "Летящи чинии". Г-н Арнолд видял девет НЛО над Mount Rainier, Вашингтон, на 24 юни, 1947 г. Това предизвиква голям интерес от страна на САЩ правителствени агенции. Подобен случай е регистриран и Тулса, Оклахома, само месец по-късно на 12 юли, 1947.

Тези случаи предизвикват правителството на САЩ заедно с военните да стартират през 1952 г. проекта "Синя книга", който в момента е достъпен онлайн.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове