Разследването срещу компанията на Тръмп в Ню Йорк вече е криминално

Разследването срещу компанията на Тръмп в Ню Йорк вече е криминално - картинка 1

Окръжният прокурор на Манхатън разследва "евентуално обширно и продължително криминално поведение", включително данъчни и застрахователни измами и фалшификация на бизнес отчети

Прокуратурата на Ню Йорк е уведомила "Тръмп организейшън", че разследването срещу компанията, управлявана от бившия президент Доналд Тръмп, вече е криминално, а не чисто гражданско, предаде "Ройтерс".

Окръжният прокурор на Манхатън, демократът Сайръс Ванс, от над две години разследва бизнес делата на Тръмп отпреди да стане президент. "Тръмп организейшън" засега не е открита за коментар.

Офисът на Ванс посочва в документи, подадени пред съда, че разследва "евентуално обширно и продължително криминално поведение" на "Тръмп организейшън", включително данъчни и застрахователни измами и фалшификация на бизнес отчети.

Разследването на Ванс започна, след като бившият адвокат и "момче за всичко" на Тръмп Майкъл Коен плати преди изборите през 2016 г. на две жени да си мълчат за предполагаеми сексуални срещи с Тръмп. Разследването се ускори, откакто Тръмп загуби битката за втори мандат в Белия дом от демократа Джо Байдън.

Прокурорът на Ню Йорк Летиша Джеймс води отделно криминално разследване дали компанията на Тръмп е обявявала невярна стойност на недвижими имоти, за да си осигури заеми и да получи икономически данъчни ползи. /БТА

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове