Религиозните суперзвезди на Саудитска Арабия

Най-популярните хора в социалните мрежи

4/ За никого не е изненада, че най-известните хора с най-много последователи в социалните мрежи в Саудитска Арабия са духовници.

Какво споделят онлайн? Какви статуси пускат? Феновете им са съизмерими с феновете на световно известни поп звезди и лидери.

Мохамед Ал-Арифи е „Брад Пит“ на мюсюлманските духовници. Той е водеща религиозна фигура с Саудитска Арабоя. Харизмата му е доста известна, но въпреки това възгледите му зараждат множество спорове.

Ахмед Ал-Шугаири е да речем „студен“ проповедник. Модерните възгледи са му спечелили милиони фенове. Тъй като младите се ориентират към социалните мрежи, той е един от първите, които си прави профили там. Влиянието му е доста силно.

Салман Ал-Одах е водещ саудитски духовник, който едно време е бил с доста екстремни религиозни възгледи и е имал силно изразени анти-правителствени позиции. Но след 5 години затвор се променя. Салман също предизвиква доста спорове. Може и да го наречем скандален тип, след като е карал мотор, за да избегне задръстване в Мека.

Навал Ал-Ейд е известен проповедник, но да не повярвате- жена. Тя е избрана за най-влиятелната саудитска жена на twitter. Нейни снимки няма да срещнете, защото не публикува. Ейд става известна като водещ на популярно радио предаване за правата на жените. Тя се противопоставя на тормоза над жените в Саудитска Арабия. Приема вербалния и физическия терор за един от най-тежките проблеми в страната. Недоволството си изразява в социалните мрежи. Разбира се, подкрепя равенството между половете, но трудно ще го постигне.

 

 

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове