Ремонтът на Ларгото няма да се плати от данъкоплатците, увери Боил Банов

Ремонтът на Ларгото няма да се плати от данъкоплатците, увери Боил Банов - картинка 1

По думите на културния министър проектът не е злополучен

Ремонтът на "Ларгото" няма да бъде платен от данъкоплатците. Това увери в студиото на bTV министърът на културата Боил Банов във връзка с разрушените павета. 

Той поясни, че ремонтът ще струва не повече от 10 хил. лв., като тази сума ще се плати от фирмата, която трябва да го поправи или от проектанта.

По думите на културния министър проектът не е злополучен. Трябвало само пластмасата по плочките на Ларгото да бъде сменена с бетон.

Банов обяснява, че не е била предвидена тежестта, която е възможно да бъде оказана на отводнителните плочки. Той подчерта, че не обвинява никого за случилото се.

Явно не можем да спрем достъпа на велосипедисти и спейдбордисти около Ларгото, отбеляза той.

За вандалиските актове на Белоградчишките скали и Магурата, министърът поясни, че няма как да бъде изкоренен вандализмът от обществото, но все по-успешно сме се борели с него.

Той увери, че ще има административни санкции със сериозни глоби.

Припомняме, вчера стана ясно, че паветата на Ларгото се рушат и преминаването по тях е опасно за хората. Това е поредният проблем с проекта - само седмица след официалното откриване на съоръжението през 2016 г. Ларгото протече. Дни по-късно пък се напукаха и стъклата му.

От Столичната община признаха, че дефекти действително има. Процедурата по отстраняването им обаче била сложна.

Зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов посочи, че проектът е бил поет за стопанисване миналата есен, като още в първите месеци е бил изготвен списък с констатираните проблеми. По думите му има сериозна проектантска грешка. 


 
/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове