Ренета Инджова: Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе

Ренета Инджова: Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе - картинка 1

Ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, посочи тя

Ако сега започне обръщане на левовете в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв. Така бившият служебен премиер Ренета Инджова обясни пред бТВ законодателните ходове на управляващите, свързани с промените във валутния борд.  

„Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент“, посочи тя.

Според нея валутният борд е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предупреди да не стане така, че от борба „за“ и „против“ борда, накрая „всички да се окажат зад борда“. 

 

 

По думите й „онова, което в петък бе прието, е нещо, което обслужва едни специфични интереси да си поиграем малко на хазарт“.  

„Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до техния крах", добави Инджова.

„Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго“, коментира още тя.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова заяви, че чадърът над него е свит от този, който го държи.

„Чадърът никога не го държи този, който върви. Този, който го държи, казва: „Стига толкова, купонът свърши“, каза тя, допълвайки, че става въпрос за смяна с други лица.
 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове