Решено: Бебето ще се казва Издислав!

Или пък Вагинян... Не, не Издислав ще е на любимата ми песен

5/Много странни имена съществуват в България. Евала, на родителите, които имат смелостта да кръстат децата си с „изчанчено“ име. За Вас подбрахме някой от най-интересните имена на българи, за да се почудите и посмеете от все сърце.

Започваме с покойния Ричард, не Гиър, а Груев. Той е спортен журналист, който има отразени стотици състезания и е признат от колегите си за „живата история“ на всички 41 издания на рали „България“ до 2011, когато си отива от този свят. Мир на праха му!

На второ място, драги ми читатели, Ви представяме адвокат Темида Балканска! Друго си е да се родиш с името си, нали! Предполагаме, че е доста добър адвокат.

Следва, името Аерозол… Да се чудиш защо не се го кръстили Дезодорант. Може би по този начин възможността да му лепнат прякора „Мухлю“ би била значително по-малко.

Как Ви се струва името Вагинян? Мисля, че няма нужда от коментар. Вагинян си е Вагинян…

В нашата класация намира място и един Джинтоник (забележете: слято написано). Така, тук имаме адекватно обяснение за произхода на името. Просто баща му е бил мъртвопиян, когато горкият Джинтоник се е появил на бял свят. Дано обаче името му не е начертало съдбата на малкия Джинчо! Или пък голям?

Не може да не подминем и нотариуса на „Витошка“ Чайка Бележкова. Може би, мъжът и се казва Гларус, кой знае…

Всички си спомняне за бабата от село Булгарово Салфетка. При нея обаче се касае за чиновническа грешка, а истинското име на 69-годишната жена би трябвало да е Силвета. Жива и здрава да бъде бабата, все пак има и по-шантави имена от нейното.

Даваме веднага пример: Дефлорина. Горкото девойче, с такова име ще си остане девица до края на живота си. Представяте ли си какъв пубертет я чака? Не мога да си представя, как ще се обръщат момчетата към нея…

За що-годе позитивно име може да мине Кабриолета. Явно родителите много са искали да имат такава кола, знае ли човек…

Но чак пък детето си да кръстиш така, си е вече автомания….

И накрая ще дадем пример с бебето Издислав, което беше кръстено на песента на Whitesnake – Is this love.Може би вече не е модерно да кръщаваш децата си на баби и дядовци, а на песните, който харесваш. Жив и здрав да бъде Издислав, ако не друго поне ще бъде рокаджия!

Тези са днешните фаворите в нашата класация „странните имена на България“. Очаквайте продължение, ще изнамерим още такива наименования, за да се повеселим!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове