Ретро празници с Български държавни железници!

Ретро празници с Български държавни железници! - картинка 1
a_ok.png

Има много авантюристи, желаещи да се насладят на атракционно пътуване с парен локомотив

По случай предстоящите априлски празници и настъпването на пролетта, БДЖ организира атракционно пътуване с влак до Черепишкият манастир. На Лазаровден и Цветница (23 и 24 април) най-мощният парен локомотив у нас - Баба Меца, ще пропътува разстоянието от София до Черепиш и обратно, с композиция от четири вагона.

Празничният влак ще мине през живописното Искърско дефиле, познато на всички с красивите си природни забележителности, и ще отведе пътниците до един от най-инересните и стари манастири в България. 

Черепишкият манастир не впечатлява с мащабност и размери. За сметка на това спокойствието в него е завладяващо.Според легендата името на храма идва от белеещите се кости на загинали войни, останали след битката на цар Иван Шишман с османските нашественици. През 1889 и 1907 Черепишкият манастир е посетен и от Иван Вазов, а събитията от „Една българка“ се свързват именно с тази местност.

Потеглянето на влакът е точно в 9:15 ч. от Централна гара София и пристигане до гара Черепиш в 11:10 ч. Монасите от манастира ще посрещнат гостите си, които ще имат възможност освен храма, да посетят и музейната част на комплекса. Тръгването обратно за София ще бъде в 14:00 ч., с пристигане в 15:55 ч.

Двупосочните билети са на стойност 17 лв с включени запазени места и са в продажда от 12 април. Има и промоционален пакет от 28 лв за двама, като той е в ограничено количество.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, но без включено запазено място. Възрастта им се удостоверява на местата за продажба с копие от акт за раждане. Децата до 10 години пътуват задължително с придружител. Един възрастен може да бъде придружител само на едно дете, съобщава БДЖ.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове