Режисьорът на Рамбо вече официално е българин

Режисьорът на Рамбо вече официално е българин - картинка 1

Тед Кочев получи удостоверението си за българско гражданство

9/Световноизвестният режисьор Тед Кочев получи удостоверението си за българско гражданство. Днес министърът на правосъдието Екатерина Захариева връчи документа на холивудската легенда,  съобщиха от правосъдното министерство.

Сега Тед Кочев трябва да получи и акта си раждане, лична карта и паспорт на български граждадин от Община Пловдив.

„За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин”, заяви Захариева. „Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието”, каза от своя страна Тед Кочев.

До получаването на удостоверението се стигна, след като Тед Кочев представи в Министерството на правосъдието необходимите документи, които доказват българското поданство на родителите му, напуснали България през 20-те години на миналия век. Експертите от дирекция „Българско гражданство“ извършиха задълбочена проверка както на представените от Кочев документи, така и в регистрите на Министерството на правосъдието. Проучването установило, че режисьорът е български гражданин по рождение и това обстоятелство се документира с удостоверение, съобщават от ведомството.

Прочутият режисьор на хита със Силвестър Сталоун „Рамбо: Първа кръв” е специален гост на провеждащия се в момента ХХ "София филм фест". Той е носител на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.

85-годишният режисьор, който е роден в Канада, заяви, че иска да снима игрален филм в София за Цар Борис Трети и спасяването на българските евреи. 

„България е единствената държава, която е спасила своите евреи, и това трябва да се знае по света”, изтъкна Кочев. 

Той съобщи, че е завършил вече сценария за филма. Известният режисьор, който обича да казва, че винаги се е чувствал българин, изрази впечатленията си от София като много променен и красив град, в който има много хубави паркове.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове