Rock n' Royce: Когато две икони се съюзят

Rock n' Royce: Когато две икони се съюзят - картинка 1

Rolls-Royce създаде уникална серия съвместно с The Rolling Stones, The Who и The Kinks

Когато "най-добрият автомобил в света" се съюзи с някои от най-великите музиканти в историята, резултатът направо ни скрива шапката, пишат от automedia.investor.bg.

Rolls-Royce създаде уникална серия от девет силно индивидуализирани коли от модела Wraith съвместно с живи легенди като Роджър Долтри от The Who, сър Рей Дейвис от The Kinks и Джайлс Мартин, сина на легендарния продуцент на The Beatles Джордж Мартин.

Rock and Rolls: когато две икони се съюзят
Wraith, посветен на албума Tommy на The Who

Предстои да се появи и втората половина от поредицата, вдъхновена от Рони Ууд (The Rolling Stones), Status Quo и Шърли Беси.

Серията, вдъхновена от британската музика, е изпъстрена с уникални решения в екстериора и интериора, като всяка кола отдава почит на отделна рок легенда. Музикалните величия са били персонално канени във фабриката на компанията в Гудууд, за да разработят детайлите съвместно с дизайнерите на Rolls-Royce.

Rock and Rolls: когато две икони се съюзят
Детайл от автомобила, посветен на Джордж Мартин, "петия от Бийтълс"

И деветте автомобила ще бъдат продадени през тази година, като компанията ще предостави значителна част от събраните средства за няколко благотворителни организации, най-вече борещи се с раковите заболявания сред подрастващите.

Rock and Rolls: когато две икони се съюзят

"Очарованието на марката Rolls-Royce винаги е било подсилвано от иконите в музиката. Толкова много от тях се обърнаха към нашите автомобили, за да отбележат успеха си... Тази серия, плод на сътрудничество с някои от най-прославените британски музиканти, ще добави към това наследство", коментира Торстен Мюлер-Отвош, главният изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars.
 
Rock and Rolls: когато две икони се съюзят
Може би най-прочутият Rolls в историята, принадлежал на Джон Ленън. До него е личното Mini на Джордж Харисън

Роджър Долтри, фронтменът на митичната група The Who, създаде два автомобила за проекта. Първият е вдъхновен от собствената му кариера. По вратите са гравирани текстовете на 'Join Together' и 'I Can See for Miles'. Има и загатване за прословутия случай, когато барабаните на покойния Кийт Муун експлодираха в края на едно живо предаване по CBS. Втората кола е посветена на емблематичния албум Tommy и е създадена съвместно с Майк Макинърни, художника на корицата на албума.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове