Родителите на загиналите под сградата на „Алабин” обжалват присъдите

Родителите на загиналите под сградата на „Алабин” обжалват присъдите - картинка 1

СГС оправда и четиримата обвиняеми. Прокуратурата ще обжалва решението

Родителите на двете момичета, загиналите под сградата на "Алабин" обжалват присъдите, предаде bTV.

"Не може да има две починали лица, една срутила се сграда и да няма виновни лица. Тази сграда не е паднала от самосебе си", заяви Емил Милев, адвокат на Снежана Геориева.

"Има според нас виновни, които трябва да се търсят в държавната администрация, общинската, която в течение на много години не е полагала никакви грижи за този имот", заяви и Константин Симеонов, адвокат на обвиняемите по делото. По думите му ремонтните дейности не са засягали конструктивни елементи на сградата и не биха довели до нейното срутване. 

Припомняме, че Софийския градски съд оправда и четиримата обвиняеми по делото за падналата сграда на столичната ул. "Алабин".

Четиримата оправдани са собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е трябвало да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "АЗ - архитектура и изпълнение" и Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти.

По думите на прокурор Момчил Момчев са се променили обстоятелствата по делото. Според него първото затруднение по делото е свързано с неприцизно извършения оглед и е много трудно да се установи дали има рязане на елементи. Намерението на прокурора е също да обжалва решението на СГС.

Припомняме, на 19 септември 2006 г. загинаха две млади жени. Двете приятелки - Деница Ченишева и Петрина Христова, минаваха с автомобила си покрай сградата на улица "Алабин", когато тя се срутва върху тях. Момичетата загинаха на място, притиснати от отломките на постройката, която се ремонтираше в момента.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове