Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата - картинка 1

Цените на новия Phanthom стартират от 520 000 долара

Компания Rolls-Royce Motor Cars официално представи осмото поколение на флагмана си Rolls-Royce Phantom, който ще трябва да си върне титлата „Най-луксозен автомобил на планетата”.

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Представител на производителя заяви, че седанът осигурява нови нива на елегантност и лукс. В основата на модификацията Mk8 е създаденото специално за него алуминиево шаси Architecture of Luxury, което е много гъвкаво и може да се използва за различни като размери автомобили, както и за различни двигатели и задвижващи системи.

Като цяло платформа на новия Rolls-Royce Phantom е с 30% по-твърда от тази на предшественика си. Тя ще бъде в основата на всички бъдещи модели на британската марка, в това число  Ghost, Wraith и Dawn, а както и на Project Cullinan, който ще бъде първият всъдеход в историята на британска марка. 

В оборудването на седана от осмо поколение влиза също адаптивно пневматично окачване, което прави милиони изчисления в секунда и незабавно реагира на промените в кормилното управление и при ускорение. То е създадено, за да предложи на клиентите „поразителни нива на контрол” на автомобила.

Новата генерация на лимузината също така се позиционира и като „най-тихия автомобил в света”. За целта инженерите да използвали повече от 130 кг. специален материал за изолация, а също така са поставили нърху каросерията специално 6-милиметрово лаково покритие. Седанът е поучил и специално разработени гуми Silent-Seal с допълтителен слой пяна, нивелираща шума от протектора.

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Автомобилът ще се предлага в два варианта - Rolls-Royce Phantom и Rolls-Royce Phantom EWB. В стандартното оборудване на лимузината влизат система за кръгов обзор и нощно виждане, адаптивен круиз-контрол, проекционен дисплей, функция за предупреждаване за опасност от сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата на движение точка за достъп Wi-Fi и мултимедиен коплекс с навигация.

Задвижването на седана е поверено на модернизирован V12 туин-турбо двигател с обем 6,75 литра. Мощността на мотора е 571 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична ZF, която работи с много от системите на автомобила, в това число и със спътникова навигация.

Първите клиенти ще получат своите автомобили в началото на следващата година. Цените на осмото поколение на Phathom стартират от 400 000 британски паунда - около 520 000 щатски долара.

Снимки: Rolls-Royce

automedia.investor.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове