Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане

Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане - картинка 1

С данъка върху моторните превозни средства данъчната тежест пада върху гражданите с ниски и средни доходи, както и върху малкия и средния бизнес

Президентът Румен Радев наложи вето върху Корпоративното подоходно облагане. Законът е приет на 07 ноември 2018 г., уточниха от администрацията на президента.

Мотивите на президента са, че с данъка върху моторните превозни средства данъчната тежест пада върху гражданите с ниски и средни доходи, както и върху малкия и средния бизнес. Няма и гаранции, че събраните средства от този данък ще се разходват за екологични цели.

"Състоянието на превозните средства в една държава е проекция на стандарта на живот и показател за съществуващите социални разслоения в нея", пише президентът. 

Според държавния глава липсват мотиви за отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъциНе е справедливо сроковете за гражданите и бизнеса винаги да са задължителни, независимо от тяхната готовност, а сроковете за държавата немотивирано да могат да се отлагат, смята Радев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове