Русия бясна за победата на Украйна в Евровизия

Русия бясна за победата на Украйна в Евровизия - картинка 1

Домакин следващата година ще е страната победител

Докато Украйна празнува победата си на конкурса "Евровизия", руски официални представители и близките до Кремъл медии излязоха с различни конспиративни теории за това как класирането на кримската татарка Джамала с песента й "1944" е удар срещу Кремъл. Руски депутати дори предложиха Русия да бойкотира конкурса догодина, тъй като според регламента негов домакин трябва да е сегашната страна победителка - Украйна. 

Руската депутатка Елена Драпеко обясни поражението на Русия с "информационната война" и "демонизирането" на страната.

На следващата "Евровизия" да се пее за Асад"

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова предложи на следващото издание на конкурса Евровизия догодина да бъде изпълнена песен за сирийския президент Башар ал Асад, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
"Мисля, че на следващата ("Евровизия") трябва да се пее за Асад", написа Захарова. Тя дори съчини припев за евентуалната песен: "Асад е кървав, Асад е най-лошият. Дайте ми награда, на която ние можем да сме домакини." ("Assad bloody, Assad worst. Give me prize, that we can host").

"Евровизия 2016 спечелиха не украинската певица Джамала и нейната песен "1944", 

политиката победи изкуството", заяви Франц Клинцевич, първи заместник-председател на комисията за отбрана и сигурност към горната камара на руския парламент, Съвета на Федерацията. Той призова Русия да бойкотира следващото издание на конкурса, домакин на което ще е именно Украйна.

Руснаците смятат, че антируските настроения в Европа са повлияли на гласуването

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове