Русия и САЩ са готови напълно да се откажат от ядрено оръжие

Русия и САЩ са готови напълно да се откажат от ядрено оръжие - картинка 1

Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Русия и САЩ са готови да се откажат напълно от ядреното оръжие, предаде ТАСС, цитиран от Фокус.


„Страните ни осъзнават концепцията за безядрен свят и продължават да водят диалог за това как напълно да се откажат от това оръжие“, подчерта Кери. Той напомни, че Москва и Вашингтон се успели да извървят пътя от 50 хил. ядрени бойни глави до 1500, „започнат още по времето на президентите Рейгън и Горбачов“. „Готови сме да продължим и по-нататък“, заяви той.
По-рано САЩ и Русия по време на преговори под егидата на ООН заявиха, че са готови за по-нататъшното съкращаване на ядрените си арсенали.

САЩ са готови да засилят натиска си върху Северна Корея след последните ѝ провокации, но са отворени за преговори“, предаде AFP.


„Възможно е да усилим още повече натиска срещу Северна Корея в зависимост от нейните действия“, заяви Кери по време на срещата на външните министри от Г-7, провела се в Хирошима. „Но да бъда ясен – ние сме готови да договорим и мирен договор на Корейския полуостров“, добави той.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове