Русия с предупреждение към Асад

Русия с предупреждение към Асад - картинка 1

В интервю за „Франс прес” миналата седмица Асад се закани да си върне цялата територия на Сирия.

7/ Посланикът на Русия в ООН Виталий Чуркин предупреди сирийския президент Башар Асад заради заканата му да си върне цяла Сирия, цитиран от „Франс прес”, пише news.bg

Чуркин каза, че Асад ще бъде изправен пред тежки последствия, ако не работи съвместно с Москва в мирния процес.

Русия инвестира много сериозно в тази криза, политически, дипломатически и сега военно”, изтъкна дипломатът в интервю за вестник „Комерсант”, имайки предвид международно споразумение за прекратяване на бойните действия в Сирия, сключено в Мюнхен, Германия, миналата седмица.

Следователно ние бихме искали Асад да отговори на това”, каза още Чуркин, допълвайки, че позицията на сирийското ръководство „не е в съответствие сдипломатическите усилия, които Русия полага”.

На среща в Мюнхен 17 страни се споразумяха да работят за примирие в Сирия, предоставяне на хуманитарна помощ в обсадените населени места и възобновяване на мирните преговори.

В интервю за „Франс прес” миналата седмица Асад се закани да си върне цялата територия на Сирия.

Ако Сирия „следва ръководството на Русия в разрешаването на тази криза, то има шанс да излезе от нея по достоен начин”, подчерта руският дипломат.

Ако по някакъв начин има някакво отклоняване от този път, по мое мнение, може да се появи много сложна ситуация, включително за тях самите, предупреди Чуркин.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове