Русия се изтегля от Сирия, разсмя се Путин

Русия се изтегля от Сирия, разсмя се Путин - картинка 1

Путин рядко се усмихва по принцип

Снимка: Шпигел

Путин изпраща повече оборудване и консумативи за Сирия, отколкото преди да обяви, че се оттегля

Проучване на информационната агенция Ройтерс показва, че въпреки обявеното от президента изтегляне на руските военни сили, всъщност е регистриран най-голям трафик на кораби и доставки за руски бази в Сирия и за режима на Асад.
Последните маневри на руските кораби, от две седмици на практиката показват, че Путин изпраща повече оборудване и консумативи за Сирия, отколкото преди да обяви, че се оттегля.

Не е ясно какво оборудване превозват руските кораби,

но последните ходове предполагат, че Русия работи интензивно, за да запази своята инфраструктура, направи доставки за сирийската армия, за да може да се върне бързо в района с нова мощ, ако е необходимо.
Путин не може да обясни защо действа по този начин, дали заради потенциалната заплаха за базите на Русия в Сирия, или защото бъдещето на сирийският президент Башар Асад, близък съюзник на Москва в региона, е заложено на карта. И двата мотива тласкат Русия отново да се "завърне" в Сирия.

glasove.com
Снимка: glasove.com


"Тъй като основната част от руските войски е в региона, няма причина за намаляване на трафика на кораби за доставки", заяви старши научен сътрудник по военните изследвания в Москва.

Москва не разкри размера на своите сили в Сирия,

и не даде подробности за броя на войските и оборудването, които се намират в арабска държава. Ройтерс изчислява, че около половината от руските самолети които участваха в атаките остават в Сирия след обявяването на оттеглянето от Путин. Точният брой на руските въздухоплавателни средства, на територията на Сирия остава в тайна, но разследването предполага, че става дума за 36 бойни самолета.
Миналия понеделник, руски държавни телевизионни канали показха снимки на хеликоптери които провеждат атака в Сирия заедно с помощен персонал.
Изследването на Ройтерс показва, че Русия е изтеглила военни кораби от Сирия, з

а да ги замени с други нови кораби, като този начин гарантира запазаването на своята военноморска мощ в региона. Това означава, че руските военни кораби ще продължат да стоят на една ръка разстояние от бреговете на Сирия в защита на товарните кораби.
Изглежда, че Русия има повече от дузина военни кораби в Средиземно море, включително военен кораб "Zlnii Doll", каото и други, оборудвани с крилати ракети с прецизна точност.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове