Русия ще гласува на 1 юли конституционните реформи

Русия ще гласува на 1 юли конституционните реформи - картинка 1

През януари руският президент Путин предложи промени в Конституцията на страната, които ще му дадат възможност да остане на власт и след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г.

На 1 юли в Русия ще се проведе референдумът за промяната на Конституцията, обяви президентът Владимир Путин, цитиран от РИА "Новости". Вотът  първоначално беше насрочен за 22 април, но заради коронавируса бе отложен. Предвидените промени в основния закон на страната ще позволят на Путин  да остане на власт и след 2024 г.

"На 1 юли ще проведем националния вот за промени в Конституцията на Руската федерация", заяви Путин във видеоразговор с представители на изборните власти. Той им разпореди да обезпечат безпроблемното провеждане на референдума. 

През януари руският президент Путин предложи промени в Конституцията на страната, които ще му дадат възможност да остане на власт и след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г. Парламентът и Конституционният съд на Русия дадоха зелена светлина на предложените реформи в основния закон на страната.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове