Русия въвежда електронна военна мобилизация

Русия въвежда електронна военна мобилизация - картинка 1

Военнослужещите ще могат да получават такива електронни сигнали чрез личен акаунт, през портала за държавни услуги или в многофункционални центрове

Русия въвежда електронно връчване на призовки за военна мобилизация с промени законодателството за военната служба, съобщи руската информационна агенция "Интерфакс".

Призовката ще се смята за връчена от момента, в който нейното електронно копие бъде поставено в електронната система за управление на държавата, която предоставя различни електронни услуги.

"Електронните призовки ще дублират всички традиционни методи. Призовката се счита за получена от момента, в който е публикувана в личния акаунт на военнообвързаното лице", съобщи депутатът Андрей Картаполов в ефира на телевизионния канал "Россия 24" в понеделник.

Военнослужещите ще могат да получават такива електронни сигнали чрез личен акаунт, през портала за държавни услуги или в многофункционални центрове. Досега призовките се връчват лично на адреса на наборника. 

"Военнообвързаният ще ходи по-малко във военния комисариат, много операции ще се извършват дистанционно без необходимост от личното му присъствие, включително лична регистрация, дерегистрация и промяна на пълномощията", каза Картаполов, който е председател на парламентарната комисия по отбрана.

След изпращането на призовката подлежащите на военна мобилизация ще имат две седмици да се явят във военните комисариати за преминаване на лекарски преглед и разпределение във военна част.

Ако не го направят, те ще получават уведомление с цифров подпис на военния комисар, че се въвежда забрана за пътуване и предупреждение, че ще последват други ограничителни мерки.

При повторно неявяване в рамките на 20 дни наборниците могат да загубя шофьорската си книжка, възможността да вписват  сделки с недвижими имоти, да вземат заеми и други, обясни депутатът.

Мобилизираният ще има възможност за обжалване в рамките на пет дни на всички етапи, като това ще може да става и дистанционно, съобщава "Интерфакс".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове