Русия заклейми „драконовските” санкции на САЩ за случая „Скрипал”

Русия заклейми „драконовските” санкции на САЩ за случая „Скрипал” - картинка 1

Мерките влизат в сила от 22 август

Посолството на Русия в САЩ поиска от Държавния департамент да огласи междуведомствената преписка за въведените санкции във връзка със случая "Скрипал".

Това става ясно от позицията на Москва във връзка с решението на Вашингтон да наложи санкции по случая, информира ТАСС.

В съобщението на дипломатическата мисия се повтаря позицията на Русия за открито и прозрачно разследване на престъплението в Солбсъри и наказание за виновниците.

Допълва се, че посолството е поискало от Държавния департамент да огласи преписката по въпроса, но отговор не е последвал.

Посолството смята, че американските власти не предоставят факти или доказателствата за съпричастността на Русия към случая "Скрипал".

Дипломатическата мисия определи новите санкции като "драконовски".

Американската страна отказа да отговори на нашите уточняващи въпроси. В същото време беше заявено, че САЩ разполагат с достатъчен обем данни, които позволяват да се обвини Русия за случая, подчертават от мисията.

В началото на март бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му бяха отровени с химическия агент новичок. Това допълнително обтегна отношенията между Лондон и Москва до най-тежкото им състояние от края на Студената война.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове