Русия затваря небето над части от Черно море

Русия затваря небето над части от Черно море - картинка 1

САЩ предупредиха авиолиниите за "възможните рискове за безопасността на полетите"

Русия обяви въвеждането на опасна зона за гражданската авиация в района над Черно море и Крим, съобщава ТАСС.

Ограниченията са валидни до 24 април. Редица въздушни маршрути в зоната за полетна информация на Симферопол над Черно са напълно блокирани. В същото време полетната зона над полуостров Крим не се закрива, уточнява агенцията.

 

В някои зони въздушното пространство е затворено само над 11 900 м (т.е. над нивото на полетите на гражданската авиация), в други - над 6 100 м. 

 

По-рано днес пресслужбата на Черноморския флот съобщи, че като част от контролна проверка на силите на флота през зимния период на обучение са проведени учения, в които са участвали над 20 негови кораба и катери и три ескадрили на щурмови самолети.

Американската Федерална авиационна администрация издаде предупреждения, в които препоръчва на американските авиокомпании да работят с изключително внимание в определени региони на Русия и Украйна като Киев, Днепър, Симферепол, Москва и Ростов и в рамките на 100 морски мили от тях.

 

В предупрежденията се изтъкват „възможните рискове за безопасността на полетите, свързани с ескалацията на регионалното напрежение между Руската федерация и Украйна, които потенциално могат да доведат до трансгранични сблъсъци без предизвестие, засилена военна активност и / или конфликт“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове