Руски изтребител срещу американски военен самолет

Руски изтребител срещу американски военен самолет - картинка 1

Руското министерство на отбраната опроверга медийната информация за опасното приближаване на руски изтребител Су-27 към американски разузнавателен самолет над Балтийско море

Американски военен разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27 по време на рутинен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи Пентагонът.

Това е вторият подобен инцидент за седмица. От Пентагона уверяват, че американският "Боинг АрСи-135" не е преминавал на руска територия. Такъв тип прехващания могат да доведат до тежки наранявания на екипажите и до ненужна ескалация на напрежението между двете страни, предупредиха от Пентагона, съобщи БНР. Според представител на европейското командване на ВС на САЩ Дени Хернандес руският изтребител е преминал на 15 метра от крилото на боинга. 

Руското министерство на отбраната опроверга медийната информация за опасното приближаване на руски изтребител Су-27 към американски разузнавателен самолет над Балтийско море, предаде РИА Новости, цитиран от Фокус.


Говорителят на ведомството генерал-майор Игор Конашенков е посочил, че информацията не отговаря на истината. Според него на 14 април дежурните сили за противовъздушна отбрана над Балтийско море са забелязали неизвестна въздушна цел, която се е приближавала с висока скорост към границите на Русия.


С цел идентифицирането на целта от дежурните авиационни сили на Балтийския флот е бил вдигнат изтребител Су-27, който е определил обекта като американски самолет разузнавач RC-135U“, посочил е Конашенков.


Той е добавил, че след визуалния контакт с руския самолет американският летателен апарат е изменил курса си и се е отдалечил от руските граници. Конашенков е уточнил, че полетът на руския изтребител е бил извършен в строго съответствие с международните правила и в нито един момент не е възникнала извънредна ситуация.

/33

Коментари 1

  • #1
    Цецо -

    Тия "хамериканци" за да прикрият гафа си, действат "изпреварващо" с дезинформация за истината...! Подли гадове!!!

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове