Ryanair отмени и 22 полета между София и Лондон

Ryanair отмени и 22 полета между София и Лондон - картинка 1

Ryanair публикува на сайта си пълен списък на отменените си полети до 28 октомври. Проблемът се дължи на недостиг на пилоти в нискотарифния превозвач, заради объркан график на отпуските им.От списъка става ясно, че ще бъдат засегнати и клиенти на компанията у нас. Отменени са 22 полета по дестинац…

Ryanair публикува на сайта си пълен списък на отменените си полети до 28 октомври. Проблемът се дължи на недостиг на пилоти в нискотарифния превозвач, заради объркан график на отпуските им.

От списъка става ясно, че ще бъдат засегнати и клиенти на компанията у нас. Отменени са 22 полета по дестинацията София до Лондон и обратно в днитечетвъртък и събота.

От компанията посочват, че през следващите 6 седмици са отменени до 50 полета на ден, които представляват едва 2% от всички обслужвани дестинации.

В четвъртък 21 септември са отменени полетите с номера FR9961 от лондонското летище Станстед до София и обратния полет FR9962 от София за Станстед.

На 28 септември също отпадат и полетите FR9967 от Станстед до София и FR9968 от София за Станстед. Същите полети няма да бъдат изпълнени и на 5 октомври, 12 октомври, 19 октомври и 26 октомври.

На 30 септември, 7 октомври, 14 октомври, 21 октомври и 28 октомври няма да се изпълняват полетите с номера FR9967 от Станстед до София и FR9968 от София до Станстед, Лондон.

Ryanair предлага на клиентите си безплатно да резервират друга дата на полет или да си получат обратно парите. И в двата случая обаче при отмяна на полет по вина на авиокомпанията, какъвто е случаят, засегнатите могат да поискат обезщетение по европейските авиационни правила. Това е в сила, ако клиентът не е бил уведомен поне две седмици преди датата на полета за отмяната му. 

Според еврорегламента при полети на кратко разстояние обезщетението е 250 евро, за полети на средно разстояние сумата е 440 евро, а за дългите полети компенсацията е 600 евро.

Пълен списък на отменените полети на Ryanair може да намерите тук.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове