Ръководството на градския транспорт в София хвърли оставка

Ръководството на градския транспорт в София хвърли оставка - картинка 1

Тя е депозирана пред кмета Йорданка Фандъкова

Ръководството на Центъра за градска мобилност (ЦМГ) е подало оставка. Причината е разследването на Нова тв за обществената поръчка за спирка в София, информира „OffNews”.

Оставката е депозирана пред кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщи БНР. Заради поръчката оставка подаде и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Заради скандала оставка подаде и депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева, след като стана ясно, че съпругът ѝ е спечелил обществена поръчка за 260 000 лева за доставката на нови спирки за градския транспорт в София.

На снимки, които НТВ показа, се вижда служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов пред къщата на депутата Ирена Коцева в Самоков. Христов е ходил там многократно през уикендите.

Оказва се, че съпругът на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е съдружник във фирма, която е спечелила обществена поръчка да прави 60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и кметът по транспорта. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лв. общински пари.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове