Само две били хипотезите за смъртта на варненския журналист - нещастен случай и самоубийство

Само две били хипотезите за смъртта на варненския журналист - нещастен случай и самоубийство - картинка 1

Събраните доказателства не показвали данни за нещо по-различно, твърди главният секретар на МВР

Досъбното производство работи по две основни хипотези - нещастен случай и самоубийство, за смъртта на варненския журналист Георги Александров, съобщи на брифинг апелативният прокурор Владимир Чавдаров, съобщи БТА.

 

Той допълни, че тялото на мъжа е открито на 22 май около 17.30 часа в плавателния канал под Аспарухов мост, на около 60 метра източно в посока морето. То е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров. Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо, обясни Чавдаров. Не са открити травми, които да са причинени от насилие.

Назначена е съдебна експертиза за установяване на алкохол и упойващи вещества. Установено 1.26 промила алкохол в кръвта, 2.04 промила - в урината и 1.94 - в гръбначно-мозъчната течност. Експертизата ще покаже какво е било количеството алкохол към настъпването на смъртта на Александров, каза прокурорът.

 

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов допълни, че доказателствата, които са събрани до този момент, показват, че няма никакви данни за нещо по различно от двете хипотези.

Нямаме абсолютно никакви съмнения относно причината за смъртта на журналиста, обясни той и допълни, че вещите на починалия - лични документи, телефон, лаптоп, още не са намерени.

Оглед в дома на Александров ще бъде извършен на по-късен етап, защото днес е погребението му, каза още Иванов. Най-вероятният час на смъртта на загиналия е рано сутринта на 21 май.

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове