/ОБНОВЕНА/ Самолет на „EgyptAir“ се е разбил

/ОБНОВЕНА/ Самолет на „EgyptAir“ се е разбил - картинка 1

На борда на самолета е имало 59 пътници и 10 души екипаж

Самолет на авиокомпания „EgyptAir“, извършващ полет от Париж за Кайро, е изчезнал тази нощ от радарите, пише USA Today, цитиран от Фокус.

„Информиран източник съобщава, че полет МС804, който е излетял от Париж в 23:09 , запътил се към Кайро, е изчезнал от радара“, пише в съобщение в социалната мрежа „Туитър“ , публикувано от авиокомпанията.

На борда на самолета има 59 пътници и 10 души екипаж. Самолетът е изчезнал преди да навлезе в египетското въздушно пространство.

Египетската авиокомпания съобщи, че изчезналият от радарите полет MS805, летял от Париж за Кайро, е изчезнал на височина от 11 000 метра. Това съобщи компанията в официалния си профил в Туитър.

„Самолетът се е намирал на височина от 11 000 метра. Изчезнал е преди навлизането във въздушното пространство на Египет, на 80 километра преди границата”, се казва в съобщението на EgyptAir.

Египетската авиокомпания вече е създала извънреден оперативен щаб за следене на ситуацията около изчезналия самолет. В него са включени представители на всичките авиационни служби.

Полетът, продължаващ по разписание три и половина часа, е излетял от Париж в 11:21 часа, половин час след планираното време. Той е трябвало да пристигне в Кайро в 2:55 местно време, с 15 минути закъснение.

По последни данни, пътническият самолет на авиокомпанията EgyptAir е изчезнал от радарите 20 минути, след като е навлязъл във въздушното пространство на Гърция. Екипажът е съобщил за задимяване.

В Кайро самолетът е трябвало да се приземи почти преди 2 часа, а, намирайки се във въздуха, до момента той е изразходил цялото си гориво. Египетската авиокомпания смята, че самолетът може да се е разбил в Средиземно море.

Самолетът е превозвал 30 египетски и 15 френски граждани, както и други чужденци, съобщи авиокомпанията, цитирана от AFP.
На борда има също гражданин на Алжирец, Белгия, Чад, Канада, Великобритания, Кувейт, Португалия, Саудитска Арабия, Судан и двама иракчани, гласи изявлението на превозвача.

По последни данни от египетската авиокомпания самолетът се е разбил.

*******************************************************************************************************

11:04 - Египетски премиер съобщи, че все още е твърде рано за да се каже какво е причинило катастрофата. Той не изключи възможността за терористичен атентат. Самолетът се е разбил в района на гръцкия остров Карпатос.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове