САЩ: 5 убити и 18 ранени при стрелба в гей клуб в Колорадо

САЩ: 5 убити и 18 ранени при стрелба в гей клуб в Колорадо - картинка 1

Заподозреният за стрелбата е заловен и настанен за лечение в болница

Петима души бяха убити днес (неделя) и 18 ранени при стрелба в нощния клуб "Q" на гей общността в Колорадо Спрингс, Колорадо. Заподозреният за стрелбата, който също е ранен, е заловен от полицията и е настанен за лечение в болница.

32-годишната Габи Лама казва, че посещава "Club Q" в Колорадо Спрингс от 19-годишна възраст:

"Не съм сигурна как мога да се върна там отново без да се страхувам".

Според Памела Кастро от полицейското управление в Колорадо Спринг първото обаждане за инцидента е получено преди полунощ местно време. Полицията казва още, че агенти на ФБР са пристигнали на мястото и разследват инцидента.

34 пожарникари са били извикани на място и 11 линейки, съобщава противопожарната служба на Колорадо.

"Club Q" е "нощен клуб за гейове и лесбийки, който провежда тематични партита, като караоке, драг шоута и други", се посочва в уебсайта на клуба.

В изявление в социалните медии клубът казва:

„Съкрушени сме от тази безсмислена атака срещу нашата общност и изказваме нашите съболезнования на жертвите и техните семейства. Благодарни сме за бързата реакция на храбрите си клиенти, които задържаха стрелеца и прекратиха тази атака на омраза срещу нас".

32-годишната Габи Лама разказва, че тя и приятелите й са решили в последния момент да не излизат снощи. Тя допълва пред "Мирър", че е "ядосана и с разбито сърце".

През юни четирима души бяха убити по време на стрелба в болница в Тълса, Оклахома. Актът, който предизвика шок в Съединените щати, предизвика нова вълна от призиви за ограничаване притежанието на оръжия и действия срещу мощното американско оръжейно лоби. Събитието предизвика отзвук по целия свят, а съобщения за съпричастност към скръбта и дойдоха от папата, президентите на страни от ЕС и дори от президента на Украйна Володимир Зеленски. Друга масова стрелба в Съединените щати се случи в Бъфало, Ню Йорк, където десет души бяха убити в супермаркет през 2016 г. Въоръжен мъж уби 49 души в гей нощен клуб в Орландо, Флорида, преди да бъде застрелян от полицията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове