САЩ разполага изтребители в Черно море

САЩ разполага изтребители в Черно море - картинка 1

Това е опит да се защитят източните страни-членки на НАТО от Русия

Съединените щати започнаха от днес да разполагат изтребители F-22 в Европа, съобщават международните агенции. Целта на този ход е да се засили военната подкрепа на страните-членки на НАТО в Източна Европа, които са изложени на руската агресия. 

Още през 2014 година президентът Обама обеща да се засили сигурността на източните членки на НАТО, които бяха стреснати от анексирането на Кримския полуостров от Русия и използване на проруските сили на Кремъл в източната част на Украйна.

AP
Снимка: AP

Репортер на „Ройтерс“ предаде, че два изтребителя F-22 са излетели от Великобритания до военновъздушна база в Румъния, намираща се на Черно море.

Определено може да се каже, че напрежението между САЩ и Русия се засилва. Припомняме, че в началото на април два руски военни самолети извършиха „агресивни“ полети над американски боен кораб в Балтийско море.

/34

Коментари 1

  • #1
    Чеп -

    Баси наглите руснаци! Глей колко близко до военните бази на доларовите американци са разположили страната си! Тия не поумняха ли бе, че тоя път няма значение къде ще се води войната, и че това не е ВСВ!

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове