САЩ трупат военна сила край Северна Корея

САЩ трупат военна сила край Северна Корея - картинка 1

Корейският полуостров не е виждал такова струпване на военна мощ от десетилетие

Съединените американски щати разполагат все повече и повече бойни кораби и самолетоносачи в Японско море, край Северна Корея, предаде Би Би Си, като публикува видео.

 

Докато президентът Доналд Тръмп продължава словесната си война срещу страната, САЩ продължават да трупат техника в региона. Корейският полуостров не е виждал такова струпване на военна мощ от десетилетие, предава Рупърт Уингфийлд-Хейс от борда на "Роналд Рейгън" в Японско море.

Видеото показва самолетоносачи "Роналд Рейгън" (CVN-76), USS Nimitz (CVN-68), USS Theodore Roosevelt (CVN-71).

В това време американският президент не споменава за случващото се в Японско море. Вместо това, днес от Манила Доналд Тръмп, който е към края на азиатската си обиколка, шокира света с изказвания колко прекрасни са отношенията му с обвинявания в масови убийства филипински президент Родриго Дутерте. От думите му така и не стана ясно дали по време на разговора с Дутерте е повдигнал въпроса за спазването на човешките права, каквито призиви бяха отправени към него. 

Стана ясно само, че "командирът" на САЩ - Тръмп - е поискал от Дутерте да изпее любовна песен, което филипинският президент с готовност направил.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове