САЩ вадят $2 трилиона в защита на икономиката си

САЩ вадят $2 трилиона в защита на икономиката си - картинка 1

Белият дом и Сенатът постигнаха споразумение по план за смекчаване на икономическия ефект на новия коронавирус

Белият дом и Сенатът постигнаха споразумение по плана на стойност 2 трилиона долара за смекчаване на икономическия ефект от коронавируса в САЩ, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"След продължителни дни интензивни преговори Сенатът постигна споразумение между двете страни (демократи и републиканци - бел. ред.) по исторически план за подкрепа на икономиката срещу тази пандемия. Ще одобрим текста по-късно днес", заяви сенаторът републиканец Мич Макконъл.

След това текстът ще трябва да бъде гласуван в Камарата на представителите, където мнозинство имат демократите, и да бъде обнародван от президента Доналд Тръмп.

 

Още преди сделката да бъде обявена американските борсови пазари реагираха и изстреляха основните индекси в небето. Dow Jones, който се счита за основен индикатор на състоянието на икономиката, отбеляза най-големият си дневен ръст от 1933 г. S&P 500 пък подобри рекорд от 2008 г., времето преди финансовата криза. Все пак експертите предупреждават, че пазарите са волатилни и нови сътресения са напълно възможни.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове