Седем цитата на Кадзуо Ишигуро

Седем цитата на Кадзуо Ишигуро - картинка 1

Роденият в Япония британски писател Кадзуо Ишигуро е тазгодишният носител на Нобелова награда за литература. "Дневник" представя седем цитата от творчеството и медийните му изяви."Интересувам се от паметта, защото е филтър, през който виждаме животите си, и понеже е мъглява и неясна, дава възможно…

Роденият в Япония британски писател Кадзуо Ишигуро е тазгодишният носител на Нобелова награда за литература. "Дневник" представя седем цитата от творчеството и медийните му изяви.

"Интересувам се от паметта, защото е филтър, през който виждаме животите си, и понеже е мъглява и неясна, дава възможност за самозаблуда. В крайна сметка като писател се интересувам повече от това какво хората си казват, че се е случило, отколкото какво се е случило в действителност."
В интервю за Си Ен Ен

"Спомените, дори най-ценните, избледняват изненадващо бързо. Но не вярвам в това. Спомените, които ценя най-много, никога не са избледнявали."
"Никога не ме оставяй"

"Отнехме изкуството ви, защото мислехме, че ще разкрие душите ви. Или, да го кажем възпитано, направихме го, за да докажем, че изобщо имате души."
"Никога не ме оставяй"

"Всяко дете трябва да бъде заблуждавано, ако искаме да израсне без травми."
"Никога не ме оставяй"

"Вечерта е най-хубавата част от деня. Свършил си си работата, сега можеш да вдигнеш крака и да се отпуснеш."
"Остатъкът от деня"

"Ако смяташ, че вече си съвършен, никога няма да достигнеш висините, на които без съмнение си способен."
"Остатъкът от деня"

"Когато станах на четиридесетина години, () осъзнах, че поглеждайки към миналото, виждам хаотични решения, много малко от които бях обмислял, в някои от които просто се бях препънал и върху които нямах абсолютно никакъв контрол."
В интервю за в. "Гардиън"

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове