Седем разузнавателни самолета на САЩ "слухтят" край руските бази в Сирия

Седем разузнавателни самолета на САЩ "слухтят" край руските бази в Сирия - картинка 1

Американският президент Доналд Тръмп не е взел окончателно решение за удар срещу Сирия

Седем американски военни самолета са провели разузнавателни мисии в Източното Средиземноморие край бреговете на Сирия, където се намират руската военновъздушна база Хмеймим, както и руската военноморска база в Тартус. Това показват данните от наблюдението на полетите на военната авиация, които са публикувани в "Туитър" профила на Mil Radar. 

 

Става въпрос за шест разузнавателни самолета P-8A Poseidon за борба с подводници на военноморските сили на САЩ, които са излетели от военновъздушната база Сигонела на италианския остров Сицилия, както и за самолет за радиоелектронно разузнаване EP-3E Aries II, който е излетял от база на гръцкия остров Крит.

Вчера американската телевизия CNBC, позовавайки се на източник, започнат със ситуацията, съобщи, че САЩ са се насочили към осем обекта в Сирия, които да бъдат ударени. В списъка на целите влизали две военни летища, изследователски център и предприятие, за което се предполага, че е свързано с производството на химически оръжия.

От Белия дом тази нощ обявиха, че американският президент Доналд Тръмп не е взел окончателно решение за удар срещу Сирия, като се разглеждат различни варианти както за начина на отговора, така и за времето, когато ударите да бъдат нанесени. Самият Тръмп вчера обяви, че не е казвал кога ще бъде нанесен удар срещу Сирия: това можело да стане "или съвсем скоро, или не съвсем скоро".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове