Сексът с приятел - табу или не?

Сексът с приятел - табу или не? - картинка 1

Скок подскок и работата стана сериозна ...

Дали сексът с приятел е добра идея – това винаги са поставя под съмнение. За някои обаче подобна връзка е много подходяща – например, ако точно в този момент по някаква причина не ви е до чувства.

Подобни взаимоотношения обаче имат правила и ако сте решили да се възползвате от най-добрия си приятел, за да се позабавлявате в леглото, е добре да ги знаете.

Никакво обвързване

Това е основно правило, към което трябва да се придържащ, ако искаш връзката ви да се получи. Обикновено в подобни взаимоотношения се впускат хора, които току що са приключили сериозна връзка, искат да се съсредоточат върху кариерата си или пък им предстои да заминат в чужбина за дълго. В такъв случай сексът с добър познат или приятел е начин да изпуснеш парата и да се позабавляваш. Ако обаче имате връзка с друг, рискувате да объркате положението и да превърнете своя приятел в таен любовник, което веднага ще промени отношенията ви. И внимавайте – преди да поведете своя приятел към леглото, изяснете си неговите чувства към вас. Ако се окаже, че той таи към вас нещо повече от приятелски чувства, връзката ви ще завърши с катастрофа и с разбито сърце.

Ставате ли за това?

"Friends with benefits"

Сексът с приятел без обвързване не е за всеки. Психолозите определят чертите на характера на човека, който може да поддържа подобни взаимоотношения и да се чувства спокойно. Това трябва да са хора, които не са ревниви, не се стремят да притежават човека до себе си и не са моногамни. Трябва да умеят да предвиждат своите реакции и чувства. Ако след секс с приятел ние отивате на работа и не мислите за това, което се е случило, то може да продължите спокойно. Ако обаче мисълта, че той или тя може да прави същото с друг, ви довежда до лудост, а след няколко срещи планираме сватба, по-добре да се лишим от подобна забава.

Изберете подходящия приятел

Най-добре е човекът, с когото смятате да се впуснете в подобно приключение, да не бъде от най-близкото ви обкръжение и от най-доверените приятели, а по-скоро близък познат. Колкото по-малко сте общували с него, толкова по-лесно ще ви се получи. Така ще избегнете срещите с него всеки път, когато съберете бандата. Така и много по-малко хора ще разберат за вас. Освен това трябва да си дадете сметка, че вашите отношения никога няма да бъдат същите. Замислете се дали сте готови на това.

Какво се случва след секса?

Въпреки да всеки път да си носиш четка за зъби, бельо и козметика е доста неудобно, не искайте от приятеля си да ви отстъпва шкафче у дома. Освен това избягвайте да нощувате у тях, защото мнозина приемат това като стъпка към сближаване. Не разговаряйте на прекалено лични теми и не се разкривайте напълно, защото, докато се усетиш, ще се окаже, че спиш с най-добрия си приятел. А крачката от това до истинските чувства, е съвсем малка. Избягвайте романтични срещи, писане на имейли, звънене по телефона. Тук нямат място всички онези жестове, които правим в една сериозна връзка. Така че не се ядосвай, когато не се обажда, не чакай SMS, не предлагай да го запознаеш с роднините си и не се сърди, че не е казал за теб на никого. Не свиквайте заедно прекалено – всеки един от вас във всеки момент може да срещне някой друг, към когото да изпита истински чувства. В такъв случай, дори ако сте се срещали редовно всяка сряда, не можете да имате претенции, че той е пропуснал срещата, защото е с някоя друга. А когато решите, че е време да прекратите тази връзка, кажете това директно и си дайте време спокойно да приключи всичко. Тогава можете да си останете само добри познати.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове