Серийни убийци: Канибалът от Милуоки

Серийни убийци: Канибалът от Милуоки - картинка 1

Джефри Лайнъл Дамър известен като Канибалът от Милуоки

Снимка: revistamundoforense.com

Джефри Дамър извършил 17 убийства

Джефри Лайнъл Дамър известен също така като Канибалът от Милуоки, е американски сериен убиец, извършител на сексуални престъпления като изнасилвания, убийства и разчленяване на седемнадесет мъже и момчета в периода между 1978 г. и 1991 г. Някои от по-късните му убийства са свързани също така с некрофилия, канибализъм и съхраняване на части от тялото – обикновено цялата или само част от скелетната структура.

Детство и ранни години

Джефри Дамър е младеж от нормално семейство, който достига пубертета и започва да фантазира за секс с мъртъвци. Скоро той загубва връзка с реалността и се отчуждава от близките си. Дамър се изнася от дома на родителите си, намира си нископлатена работа и започва да примамва младежи от малцинствата в апартамента си, където ги подлага на странни експерименти и жестокости, и накрая ги убива. Сякаш това не му е достатъчно, но той разчленява телата им, обезглавява ги, прави секс с труповете им и дори ги изяжда.

residentevilfreak.deviantart.com
Дамър като ученик (Фотография от семейният албум)
Снимка: residentevilfreak.deviantart.com

Залавяне на чудовището

На 22 юли 1991 г., двама полицаи от Милуоки патрулирали в района около Университета Маркет. Около полунощ, докато двамата полицаи седели в колата си, забелязали чернокож мъж, от чиято китка висели белезници. Те предположили, че мъжът е избягал от техен колега и го попитали какво прави. Мъжът, който се казвал Трейси Едуардс, започнал да разказва несвързано, че е  бил окован в апартамента на „странен тип“.

Всичко намирисвало на любовна гей драма.

Въпреки че властите избягвали да се намесват в подобни скандали, полицаите решават да направят проверка на място.

На мястото им отваря тридесет годишен рус мъж. Джефри Дамър прави впечатление на много спокоен и разсъдлив. Той предложил дори да донесе ключа за белезниците от спалнята.

Един от полицаите решава да провери сам спалнята.

Там намира разхвърляни снимки с разчленени човешки тела и черепи в хладилник. Кроткият и благоразумен рус мъж внезапно ги нападнал и започнал да се съпротивлява, докато се опитвали да го закопчаят. Когато успели да го усмирят, един от полицаите отишъл до хладилника където намира отрязана глава. По-старателният оглед на апартамента разкрил, че чистият и подреден апартамент прикрива ужаса.

Ритуалът на Дамър за подмамване, убиване и отърваване от жертвите му обикновено бил един и същ.

Той канел мъжете в апартамента си, за да гледат порнофилми или да му позират за снимки. Той стривал на прах предписаните за самия него лекарства и ги сипвал в питието им. Щом мъжете бъдели упоени, Дамър ги удушавал със собствените си ръце или с кожен каиш. След това честичко правел секс с труповете им или мастурбирал върху тях.

Преди да се захване с почистването Дамър използвал Полароида си, за да заснеме на лента цялото преживяване и да може да му се наслаждава по-късно. След това разрязвал торсовете на жертвите си. Цветът на вътрешностите и топлината излъчвана от телата го възбуждали сексуално. Накрая разчленявал мъжете, фотографирайки всяка стъпка от този процес за бъдещо наслаждение.

Ан Шуорц, която била първия репортер пристигнал на мястото, описва видяното в своята книга „The Man Who Could Not Kill Enough„:

pinterest.com
Публикация на Ан Шуорц за залавянето на Канибала
Снимка: pinterest.com
 

„…в дъното на килера имаше голяма тенджера, пълна с разложени ръце и един пенис. На рафта отгоре стояха два черепа.

В килера имаше контейнери с етилов алкохол, хлороформ, формалдехид, няколко стъклени буркана със запазени мъжки гениталии и полароидни снимки, показващи различни стадии от смъртта на жертвите на Дамър. На една от тях се виждаше мъжка глава с все още недокосната плът, която лежи в мивката. Друга излагаше на показ жертва, чието тяло бе разрязано от врата до слабините, като елен изкормен от ловци. Разрезите бяха толкова чисти, че ясно се виждаше тазовата кост“.

Трима психолози преглеждат Дамър и стигат до заключението, че той е манипулативен, издръжлив и уклончив. 

Те препоръчали той да бъде хоспитализиран и подложен на интензивно лечение.

Защитникът  на Дамър Джералд Бойл изтъкнал, че клиентът му е болен и се нуждае от лечение, а не от затвор. Въпреки това "Канибалът от Милуоки"  е осъден за петнадесетте от шестнадесетте убийства, извършени в Уисконсин. Дамър е осъден на доживотен затвор с 15 последователни срока на 15 февруари 1992 г. По-късно е осъден на шестнадесети срок на доживотен затвор за допълнително убийство, извършено в Охайо през 1978 г.

На 28 ноември 1994 г. Дамър е пребит до смърт в затвора от Кристофър Скарвър, друг затворник в Колумбийския затвор.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове