Северна Корея със сензационен апел за обединение с Южна Корея

Северна Корея със сензационен апел за обединение с Южна Корея - картинка 1

Изявлението следва сближаването между двете страни, което започна през миналата година и доведе до решението Северна Корея да вземе участие в Зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари

Северна Корея излезе с апел, призовавайки "всички корейци у нас и в чужбина" да подобрят отношенията между Пхенян и Сеул и да "постигнат пробив за независимо обединение", съобщават държавните севернокорейски медии.

Изявлението беше направено на съвместна конференция на правителството, политически партии и организации и представлява рядко обръщение към целия Корейски полуостров

Пхенян призова за смекчаване на военното напрежение и за създаване на мирен климат с Южна Корея, както и за отхвърляне на всички "враждебни действия и военни ходове, които влошават ситуацията".

В допълнение към мирните преговори, Северна Корея иска да насърчи контактите, свободното пътуване, сътрудничеството и обмена с южната си съседка и да "демонстрира желанието на страната за независимо обединение на света".

Изявлението следва сближаването между двете страни, което започна през миналата година и доведе до решението Северна Корея да вземе участие в Зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове