Шефът на кабинета на президента: Бойко Борисов бърка или лъже

Шефът на кабинета на президента: Бойко Борисов бърка или лъже - картинка 1

В интервю за bTV Бойко Борисов съобщи, че Иво Христов бил директор в телевизия "на Пеевски"

"По bTV премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 - март 2004г., когато неин собственик беше Петър Манджуков. А не г-н Пеевски, както внушава г-н Борисов."

Това коментира в личния си Facebook профил Иво Христов - началникът на кабинета на президента Радев.

 

Вчера вечерта, в интервю за bTV Бойко Борисов определи Христов като "сив кардинал", който провокира конфликти между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

"В президентството има един човек, който пише речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT - телевизията на Пеевски. Кой беше изпълнителен директор на BBT? Иво Христов", заяви Борисов.

"Много години след моето напускане телевизията (BBT) бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР съветничка, в онези години репортер в телевизията" - отговори Иво Христов.

Според премиера, няма конфликт между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2, единствено "сивият кардинал" Иво Христов пречи на нормалната комуникация.

Отношенията ми с президента Румен Радев са добри и винаги съм се отнасял с изключително уважение към него, подчерта Борисов.

"Но когато някой му напише в речта "кукловодите на Истанбулската конвенция". Аз не мога да съм толкова силен кукловод, ако мен имат предвид, че в 47 държави да се приеме тази конвенция", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че няма тема, по която с президента Радев да не са се разбрали:

"За НСО завчера – освобождава, назначава. Казах: само ми изпрати документа, веднага ще го съгласувам. Днес външният министър Захариева каза: Президентът предлага посланик за Москва. Казвам: щом предлага, съгласуваш веднага, трябва да уважаваме мнението на президента, когато предлага. Разбира се, и те би трябвало да уважават, когато парламентът или премиерът го правят", коментира Борисов.

Съветът ми към президента Радев е да не слуша беквокалите и тенорите си, както аз не слушам моите, добави премиерът.

"Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я и връщаме дебата отначало. Като лидер на ГЕРБ ще разпоредя на депутатите: няма да се занимавате с конвенцията, докато не седнем наново и не кажем кое е добро като текст", заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

"Истанбулската конвенция няма да влиза в НС, сега е в Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би и затова толкова пъти хората ме избират. Съобразявал съм се с всеки едни глас и мнение, още повече пък ако има и Църква. По-странно ми е как колегите от БСП, президентството заговориха за кукловоди, които искат да приемат тази конвенция, приета от 47 държави в Съвета на Европа. Явно поставяме под въпрос дали да членуваме в ЕС", коментира Борисов.

"Патриотите никога не са казали, че ще подкрепят такава конвенция. На тях мога да им се сърдя само, защото няколко пъти им казах: колеги, ние няма да приемем Истанбулската конвенция в парламента с различни от нашите гласове. 

Казал съм го на патриотите, казвам го и като председател на ГЕРБ: ние Истанбулската конвенция ще я приемаме, само ако имаме абсолютен консенсус в българското общество", категоричен е Борисов.

ГЕРБ се оттеглят, защото сами, без БСП, без патриоти, срещу президента, няма смисъл да вървят, след като хората си мислели, че всъщност искат да узаконят гей браковете.

"А то няма една точка по това нещо. Няма ние да понесем пасива повече, но ще участваме в следващ дебат, когато съзреят. Когато оценят, че насилието и конвенцията за превенция и борба с насилието е достатъчно сериозен проблем, ще се върна да дебатирам", каза лидерът на ГЕРБ.

"Ако има референдум за гей браковете, как ще завърши? Нима някой не знае, българинът е консервативен, отговорът ще бъде "не". Защо да ги похарчим тези пари", каза още министър-председателят.

Той беше категоричен, че не е съгласен да има референдум, защото няма смисъл от провеждането му.

Борисов призна, че лично той е против еднополовите бракове.

В интервюто пред bTV Борисов коментира и протестите срещу Нено Димов и решението на Министерския съвет за НП "Пирин".

"Зелените в България не могат да се оплачат от мен, те са били чувани винаги, по всички теми", твърди премиерът.

"Аз се отнасям с огромно уважение към тези хора, и към Сандов, и към Тома Белев, и към алпиниста Боян Петров, прекрасни хора", каза Борисов.

За продължаващите протести лидерът на ГЕРБ обаче заяви: "Иначе как ще се покажат Христо Иванов и Радан Кънев, кой ще ги види, нали трябва да намерят някаква тема".

Министър-председателят е категоричен, че всички знаят кой е собственикът на "Юлен" АД.

"Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос. Сега, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и Зелените поражда всичко това, което се случва в момента, каза Борисов.

Според мен - собственикът да излезе, да се разкрие, да си сложи картите на масата и да приключим с това", призова премиерът.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове