Шефът на Съвета на директорите на "Лукойл" загина след падане от болничен прозорец в Москва

Шефът на Съвета на директорите на "Лукойл" загина след падане от болничен прозорец в Москва - картинка 1

Официалната версия на властите е "самоубийство"

Председателят на съвета на директорите на петролната компания "Лукойл" Равил Маганов е загинал след падане от прозореца на Централната клинична болница (ЦКБ) в Москва, предаде днес руската агенция Интерфакс, позовавайки се на неназован "информиран източник". По-късно новината бе потвърдена от ТАСС, като официалната версия на властите е "самоубийство".

"В резултат на самоубийство в Централната клинична болница на улица "Маршала Тимошенко" почина ръководителят на съвета на директорите на "Лукойл" Маганов. Той беше хоспитализиран след инфаркт. Освен това приемаше антидепресанти", обяви източник пред агенцията.

За гибелта на Маганов съобщава и ren.tv. Според тв канала 67-годишният известен нефтен бизнесмен се лекувал в отделение на шестия етаж. Установяват се обстоятелствата около инцидента. Органите на реда са на място, се казва в съобщението.

"Лукойл" е сред малкото руски компании, които твърдо изявиха съпротива срещу войната в Украйна. На 3 март съветът на директорите призова в официално съобщение да се "прекрати въоръжения конфликт", изрази "искрена съпричастност към всички жертви" и обяви, че "твърдо подкрепя трайното спиране на огъня и разрешаването на проблемите чрез сериозни преговори и дипломация".

Маганов оглавява съвета на директорите на "Лукойл" от 2020 г.

През 1977 г. завършва Московския институт по нефтохимическа и газова промишленост със специалност минен инженер по технология и комплексна механизация на разработването на нефтени и газови находища.

През 2006 г. Маганов е назначен за първи изпълнителен вицепрезидент на PJSC Lukoil.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове