Шокиращи теории, които показват другата страна на историята

Шокиращи теории, които показват другата страна на историята - картинка 1

Има вероятност всичко, което се твърди да е наложено от хора, които имат изгода ние да мислим по този начин

За всяко едно събитие има теория, която е общоприета. Има вероятност всичко, което се твърди да е наложено от хора, които имат изгода ние да мислим по този начин.

BrightSide представя няколко теории за известни исторически събития, които показват другата страна на историята. Алтернативата не винаги е вярна и те не са официално признати, но определено провокират въображението.

Няколко алтернативни теории за потъването на „Титаник“

Теория №1

Според нея потъналият кораб не е „Титаник“, а неговият близнак „Олимпик“. Двойникът е построен една година по-рано и претърпява инцидент, без да има застраховка, която да покрие разходите. Затова „White Star Line“ измисля измамата на века – „Олимпик“ да тръгне на път под името на „Титаник“ ( корабът е застрахован) и да инсценира злополука, за да получи застраховка. От компанията, естествено, имат план и за пътниците и екипажа – те ще бъдат евакуирани от кораби, които ще ги следват. Но, това не се случва, защото старият „Олимпик“ потъва прекалено бързо, а помощта е закъсняла.

 

 

Теория № 2

Изследователи твърдят, че „Титаник“ претърпява пожар преди да отплава в открито море. Една снимка доказва това. Тя е направена в деня на заминаването на кораба, а на нея се виждат черни петна на мястото на въглищния бункер. Джон Дипли, пожарникар, споделя в интервю: „Пожарът продължи 5 дни, но той остана скрит, за да се запази доброто име на компанията. Заради него външният корпус на кораба не можа да устои на натиска и се стигна до пропускане на вода и корабът започва да се пълни.

еория № 3

Друга любопитна теория е, че корабът потъва заради известен древен египетски саркофаг. Смята се, че той носи нещастие на всеки, който го докосне. Той е бил продаден на колекционера лорд Кентървил, който го слага в багажа си и се качва на „Титаник“.

 

Титаник
 

Нови египетски открития

Учените все още разискват годината на построяването на египетските пирамиди. Звучи безумно, но разликата в датата варира от няколко века до 1000 години! Изглежда, изследователите се разминават с хилядолетия. Твърди се, че Сфинксът е построен по времето на фараон Хефрен – 2500 г. пр. н.е. Но през 1857 г. в Гиза е открита плоча. В преводът на текста пише, че фараонът заповядва да се възстанови Сфинксът, а не да се построи нов.

Дълбоките бразди по тялото на Сфинкса са следи от ерозия, вследствие на дъждове. Но по това време в Египет не е имало дъждове поне от 8 000 години. Това означава, че Сфинксът е на повече от 8 хилядолетия!

Атаката на Пърл Харбър е провокирана от САЩ

На 7 декември 1941 г. Япония напада Пърл Харбър и въвлича САЩ във Втората световна война. Според една от теориите Франклин Рузвелт е бил наясно, че единственият начин да се повлияе на световната история е да се намеси във Втората световна война. Но тъй като американското общество било на различно мнение, Рузвелт провокирал Япония с документ – ултиматум - "Нотата на Хъл". Той е знаел, че ще последва нападение, защото авиаторите напуснали базата в деня на атаката.

Майкъл Джексън инсценирал смъртта си

И една много интересна теория от последните години. Любопитното е, че голяма част от истинските фенове на Краля на попа вярват в нея. Ето и фактите, които те посочват:

Последната негова снимка най-вероятно е фалшифицирана, тъй като има различен цвят на кожата и не е ясно как може да си направи снимка през затъмнено стъкло на автомобила.
Други, което се посочва, че човекът, който се обажда на 911, е много спокоен и дори не споменава името на Джексън, а казва само, че на „човека му е лошо“.
Твърди се, че записите на камерата в деня на смъртта му са изчезнали безследно.

Ковчегът му е затворен по време на погребението, а членовете на семейството му не скърбят за него.

Няколко дни след погребението е намерен дневник, в който певецът говори за инсцениране на смъртта си.

През лятото на 2016 г. дъщеря му Парис Джексън публикува снимка, която привлече общественото внимание. Мнозина заявиха, че на задната седалка на колата, в която пътува Парис седи баща й.

 

dariknews.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове