Щастливите майки приспиват децата си по-рано

Щастливите майки приспиват децата си по-рано - картинка 1

Изпитан метод как да получите повече време за себе си и да презаредите за следващият ден

Всички знаем, че децата трябва да спят достатъчно вечер, но според скорошно изследване, семействата, в които децата заспиват преди 20:30 часа, са отпочинали и щастливи. Ранен час на лягане за децата означава повече време за родителите, в които да се фокусират върху себе си, да наваксат със задълженията и да прекарат време заедно като двойка .. а и , разбира се, да отпочинат.

Изследването е върху група от 3600 деца от Австралия, проведено през първите 9 години – резултатите показват, че майките на деца, които си лягат преди 20:30 часа. са с по-добро психично здраве, без значение дали децата са ранобудни или не.

"Тези часове са толкова интензивни за семейството, защото родителите използват много от енергията си, за да общуват с децата, а след това – вечерта е тяхна и те могат да починат и да се фокусират върху себе си.”

Ако децата си лягат късно, родителите остават будни до късно и пренебрегват съня си – а за него няма заместител.

Според изследването, лягането рано има и положително влияние върху здравето на децата. При деца между 9 и 16 години с късно лягане и късно ставане от сън е много по-вероятно да се появи затлъстяване, независимо че сумарно часовете сън са същите. Науката пък отдавна е открила, че недоспиването причинява глад и хората са склонни да поемат повече калории в деня, последвал кратка нощ.

Децата, които лягат късно, обикновено имат по-слаба физическа активност и прекарват нездравословно дълго време пред компютъра и телевизора.

 

Източник: http://www.jenatadnes.com/

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове