Щастливите ни баби и дядовци

Щастливите ни баби и дядовци - картинка 1

Дори и изоставени от държавата или от децата си, дори и самотни, те винаги намират повод да се усмихнат

Както на всички ни е известно демографската ситуация в България не е в най-добрият си вид и населението ни не е равномерно разпределено по територията на страната ни. Има ги и демографските показатели стареене или по-скоро застаряване на населението. Има се в предвид, че на територията на хубавата ни България има много възрастни хора. Няма да обхващаме темата за раждаемостта, това е друг въпрос.

Тези не малко баби и дядовци, които виждаме всеки ден, и които не ни правят никакво впечатление са нашите корени, нашите предшественици. Тези мили и угрижени лица, които подминаваме без дори да се обърнем са ни помогнали без дори да го осъзнаваме.

Но не става дума за неприятните и негативни моменти в техният живот. Ще направим дъждовният ви ден малко по-хубав и ще ви покажем, че не е толкова зле да остарееш, пък имаш ли и любящо семейство, по-прекрасно няма на къде.

Както и ние самите, така и милите ни баби и дядовци, събираме не малко негативна енергия в себе си. Изливаме я без да искаме на околните, в градският транспорт, в магазините. Нека забравим за това.

Сега си помислете какво се случва в сърцата и душите ни когато видим възрастна двойка да се държи за ръце.

Сега пък си помислете за вашите баби и дядовци, за момента когато им отивате на гости, когато им носите блага вест, когато им казахте, че ще бъдат прабаба и прадядо, когато са присъствали на всеки един важен за вас момент.

Помислете си за бабите или дядовците, които виждате как взимат внучетата си от училище или детска градина. Носят им раничките, а те тичкат в кръг около тях.

Модерните баби, които все още се гримират, използват тежък парфюм и перли, закупени преди повече от 50 години, но все така актуални. Стилните дядовци, четящи книга или вестник, с леко накривена шапка и с вид на професори.

Дядото, който срещнах днес, тананикащ си някоя своя песен без да го интересува, че вали, без да бърза за никъде. Седнали на сладка приказка възрастни дами, обсъждащи сериалите си, плетивата, или просто клюките, така интересните за тях клюки.

Всички те, спомнящи си за миналото, понякога страдащи за бъдещето, имат не един повод да се усмихват.

И вие сте един от тези поводи.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове