Ще има проверка за превишаване на права заради акцията срещу Иванчева

Ще има проверка за превишаване на права заради акцията срещу Иванчева - картинка 1

Кметицата на столичния район "Младост" и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани във вторник в центъра на София

Ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу кмета на "Младост". Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева, цитирани от БТА.

"Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева", каза пред медиите Цачева в коментар за операцията на спецпрокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.
Кметицата на столичния район "Младост" и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани във вторник в центъра на София, припомня dariknews.bg.

Преди месеци предприемач подал сигнал, че го изнудват и това довело до ареста на Иванчева и Петрова тази седмица, като в колата, в която пътували, бяха открити хиляди евро белязани пари. Иванчева е обвинена за получаване на подкуп в особено големи размери, а заместничката й и посредникът при "сделката" за рушвета – за помагачи. Арестът на Иванчева, която бе държана с белезници на обществено място в продължение на часове след ареста, предизвика остри реакции. 
От прокуратурата обясниха, че това се наложило във връзка с разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. При акцията, която е съвместна между специализираната прокуратура и комисията за борба с корупцията, са използвани специални разузнавателни средства, а шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев сподели, че има записи, които били „мечта за всеки прокурор“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове