Ще видя целият свят!

Ще видя целият свят! - картинка 1

Това е намерението ми!

Искам да отида на края на света. Кой е неговият край сами решаваме.

Искам да разчитам на инстинктите си и да забравя за всякакви планове.

Искам да се запозная с хора, които нямат капчица негативизъм в себе си и се наслаждават на живота, всеки ден като за последно.

Не искам да нощувам в скъпи хотели, да ям омари и медузи, а да пробвам традиционната кухня на всяко едно кътче и да спя под звездите. Те са навсякъде едни и същи, но мигат по различен и специален начин.

Искам да плувам във всеки един океан и да премеря солеността им.

Какво да направим ...

Ставаме сутрин, отиваме на работа, работим, работим, прибираме се, почиваме, правим разни интересни неща. Живота ни не е скучен, все пак сме авантюристи, винаги имаме какво да правим, но ... Всеки един от нас иска да види света!

Има ли някой от вас, който да не е мислил как ще напусне работа и ще се потопи в различен свят пълен с толкова нови и непознати неща?

Мислим си го, на пияна глава го решаваме дори, но не го предприемаме. Защо?

Защото не е като по филмите.

"Into the wild"

Въпреки, че наскоро четохме за Антон и Мария, двама българи от Ямбол, пътуващи из Азия вече осем месеца, за да предприеме човек нещо такова, на първо място трябва да бъде изключително решителен и самоуверен.

Тази мечта и мен ме гложга от известно време. И защо ли, реших да си съставя план как това да стане възможно. Няма какво да говорим, дестинациите са много, не е това най-важното. Парите, хора. Парите управляват дори и ентусиастите пътешественици.

За едно такова пътуване, което не включва грамадански яхти, пак си трябват пари. За това и работим, за да ги изкараме. Тази точка е ясна на всички ни, пари като шума.

Какво друго ни трябва - другарче в белите. Дали ще бъде сродната ни душа, най-добър приятел/приятелка, роднина или почти непознат. Изберете го добре, с кастинг ако трябва и се подгответе подобаващо.

Нещата, които трябва да закупите преди едно такова пътуване и изискват повече средства са професионален фотоапарат, защото изживяването е едно, но спомените след години са нещото, което ще ви топли, когато няма как да пътувате. Купете си хубава палатка, качествени дрехи, телефон, който винаги да открива Wi-Fi, списъкът може да продължи до безкрай.

Важното е да помним и да знаем, че дори и мечта, този вид пътуване може да стане и в рамките на страната ни или близките държави. Не е като да стигнем до най-далечното и затънтено местенце, но емоцията от пътуването е всеки път една и съща - положителна и зареждаща.

Ние сме батерии, а пътуването е нашето зарядно.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове