Ще живеете по-дълго, ако не правите секс!?

Ще живеете по-дълго, ако не правите секс!? - картинка 1

Тази новина не ни харесва

Ако искате да живеете по-дълго - това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. "Дейли мирър".

Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието. Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на плътските наслади.

Д-р Майкъл Силва Джотей коментира - "Монахините по правило надживяват майките с деца, а мнозина стават свидетели как някоя леля, стара мома, живее цяла вечност! Въпросът е защо?"

Британските учени изтъкват факта, че бръмбари, които не са се съешавали, живеят по-дълго от тези, които стават родители. При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система.

Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им. Същият принцип важи и при хората. Установено бе, че и евнусите се радват на по-дълъг живот - средно с 19 години те надживяват сексуално активните си връстници.

Тестостеронът, мъжкият хормон, често е сочен за фактор, съкращаващ живота на силния пол. Поради тази причина жените по правило живеят по-дълго от мъжете.

Източник: БТА

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове